Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rendszerváltás vagy gengszterv
  2007-12-09 00:42:30, vasárnap
 
  TÁJÉKOZTATÁSUL:



dr. BENE GÁBOR



ALIBIDEMOKRÁCIA

Rendszerváltás vagy gengszterváltás?

Írásaimmal, a kérdés újragondolásához a megszokott közbeszéddel szakító és - vélhetően - új, értelmezési kategóriákat kínálok fel a politikai rendszerváltás (hitegető) ígéretei és a szomorú valóság közötti óriási különbség okait, alaposan megvilágítva, kielemezve.

A célul kitűzött valódi rendszerváltás, - ami egy új társadalom- politika alapját képezheti Magyarországon - a múlt és a jelen, szigorúan szakmai szempontok szerinti elemzésében érhető tetten. A demokráciának és az államnak a társadalmat kellene szolgálnia, de nekünk magyaroknak az elmúlt 17 évben sem jutott a demokráciaélményből, sőt a helyzet egyre drámaibb.

A mai magyar dráma az IMF, a Világbank, a nemzetközi tőke zsarolási lehetőségéből és a hazai rendszerváltó elit (gátlástalan vagy naiv) hatalomvágyából adódott össze. Maga Orbán Viktor is rádöbbent arra, az alapvető és a jelen rendszert működtető hazugságra, hogy az ,,alibidemokrácia" rendszere beteg, sőt gyógyíthatatlan beteg. Igaz, ennek kimondására csupán burkoltan vállalkozott: ,,Megértettük, hogy a demokrácia nem varázsszer.." A kérdés tehát nyilvánvaló: Történt-e rendszerváltás, vagy csak a nomenklatúra egyes tagjai - megrémülve a Szovjetúnió legyengülésétől - bevezették a ,,rothadó kapitalizmust" azért, hogy átmenthessék puszta életüket és a koncot? Maga Orbán Viktor is tudhatja a választ a kérdésre, hiszen ő is a rendszerváltók népes társaságába tartozik és erre a kérdésre is vannak finomra hangolt válaszai: ,,A magát szabadnak gondoló nép nevében politizáló elit nem akarja, de talán nem is tudja beismerni, hogy.. a rendszerváltoztatás a magyarok óriási tömegei számára nem szabadságot hozott, hanem kiszolgáltatottságot." Sokat töprengtem ezeken a kinyilatkoztatásokon. Ha valóban így gondolja, ahogyan leírja, akkor miért nem állt a helyzet magaslatán, 2006 őszén? Ha felismerte a nép becsapását miért nem csatlakozott a néphez? (Hiszen én a Kossuth téren minden tisztességes magyar politikust felkértem a csatlakozásra!) Miért nem a Fidesz vezére állított fel vizsgálóbizottságot a ,,burzsuj-KISZes" kormány és rendőrsége október 23-i bolsevik stílusú törvénytelenségének kivizsgálására és miért kellett ezt civileknek megtenniük? Higgye el a kedves olvasó, hogy nem kívánok az Orbánt démonizálók körébe csatlakozni, de bizonyos kérdésekre, választ kell találjunk!

Amikor a szociálliberálisnak hazudott kormány tevékenységét vizsgáljuk, akkor nem tekinthetünk el a múlt vizsgálatától, sőt a valódi baloldaliság és a valódi liberalizmus szembeállítását is meg kell tennünk! Mert a kormányoknak nem az idegen tőkeérdekeknek a kiszolgálása a feladata, hanem a leszakadtak felzárkóztatásához, a középrétegek és fiatalok jövőjéhez kellene megteremtenie a szükséges feltételeket. Elsősorban a tanulás, a munkához jutás, a felemelkedés lehetőségének biztosításával, mert ennek a hiánya az, amit számon kérünk a közvagyont eltüntető KISZ fiúkon és KISZ lányokon.
A politikai színészgárda tehetségesei, persze mindezt megmagyarázzák, sőt úgy csapják be saját választóikat is, hogy azok a csalások és hazugságok többségét észre sem veszik, mert a pénzhatalom média politikája mindent eltakar. A tudásalapú, globálisan szerveződő világban, olyan tudatlanság, valamint az információ elemzés képességének radikális visszaszorulása tapasztalható, ami szinte hihetetlen. A társadalmi tudásszint emelkedése mellett a kreatív gondolkodás és az elemző képesség - elképesztő méretű - lerombolása és leépülése tapasztalható. Gondolkodási panelek jelentek meg a jólfizetett megmondóemberek televíziós szereplései kapcsán és a becsapottak érzelmi indíttatású politizálása vált döntővé. Ráadásul a gazdasági elnyomás általános eszköze immár nem a kizsákmányolás, hanem a kiszolgáltatottság és az eladósítás kettőséből alakult ki. Ez az eszköz a kamatrabszolgaság lett, amit felismerni lényegesen nehezebb, mert rafináltabb és kifinomultabb módszerekkel dolgozik, sőt egyenesen elhiteti magáról a hitelről is, hogy az a segítség a bajbajutottaknak. A magát baloldalinak hazudó és a kádári retorikát kapitalista viszonyok közé átmentő KISZ vezetők zöme, csupán a gátlástalan félrevezető manipulációiknak köszönhetően maradhattak a hatalomban. A megszokott életük feladására képtelen csoport továbbra is a jövőt meghatározó döntések feletti monopólium fenntartására szövetkezett és - a jogos felelőségre vonástól reszketve -belekapaszkodik a hatalomba. A Kossuth térieket az egyéni és közös sorsunkat befolyásoló döntések jogának meg-, illetve visszaszerzése motiválta, s nem a bosszúvágy, s nem a társadalmi anarchia vágya, ahogyan azt, a félelemtől vezérelt politikai elit elhitette a társadalom - gondolkodásra képtelen - részével. Ám a hatalom gőgje és a bűnelkövetésük miatti félelem az október 23-i erőszakhoz vezetett, ami végképp megfosztotta őket a további hatalom átmentési lehetőségtől.
A magyarság egyéni és kollektív önrendelkezésének visszaszerzéséhez, új feltételek, képességek és szerveződések szükségesek. Az általam felállított jövőkép két pillére az önszerveződés és a felvilágosítás, amelyek nélkül nem lesz jövő, s nem lehet túlélni a ránk telepedő pénzháttérhatalmi nyomást.

A felvilágosítás, szerintem nem csupán a tanulás és információhoz jutás, hanem a gondolkodás és elemző képesség visszaszerzése melletti magabiztosság és létbiztonság érzése is! Azaz annak a felismerésére is szükség van, hogy csak önellátó rendszerben kell gondolkoznunk hosszútávon, s a Történelmi Alkotmányhoz visszatérés nem anakronizmus, hanem túlélés! Az önszerveződés pedig erre épülve: egyfelől a közbiztonság és kiszámíthatóság megteremtése a magunk számára, (Magyar Gárda, Polgárőrség, stb. és az önkormányzat népi felügyelete) másfelől a kreatív, népnemzeti infrastruktúra és egészséges életmód-környezet megteremtése. Ha mindez sikerül úgy, hogy az állam nem lesz képes az első önszerveződő közösségeket megfélemlíteni és szétforgácsolni, akkor az erős civil kezdeményezések vonzást fognak jelenteni a társadalom többi része számára is és a népnemzeti szervezettség, erősödni fog. 1956-ban szép példát adtunk a világnak az önszerveződésből, mert a munkástanácsok órákon belül átvették a hatalmat szinte mindenütt és a bolsevik tanácsrendszer, órák alatt összeomlott.

Bizonyos írásaim arról is szólnak, hogy a fentebb említett civil közösségek az emberi méltóság feltétel nélküli tiszteletére épülő, ún. Népnemzeti Civil Mozgalmat kell, hogy alkossanak, mert csak az összefogás biztosíthatja a magyarság jövőjét. (Ezért kérek mindenkit a harcter.hu honlapon található írások elemzésére és kritikájára, mert a jövő kérdéseit tisztáznunk kell és csak a jövő felé fordulva tudunk majd, megmaradni!)

Ami pedig a vallási kérdéseket és a szeretet-kultúrát illeti, ez a feladat kapcsolódik az önszerveződéshez, - de talán még fontosabb - mert szükségünk van az őstörténeti kutatásokból kiderülő, ún. szkíta-keresztény vallásra, amely a szeretet-kultúra Jézusi megnyilvánulásának ma ismert legmagasabb formája.

A mai világ - gátlástalan - Aranyborjú imádatával szemben, óriási szükségünk van az empátiáról, egymásra utaltságról és a szolidaritásról szóló gondolatokra és elemzésekre is, mert a kamatkapitalizmus világa felemészt mindent, ami erkölcsös és emberi. Ráadásul csökönyösen és szenvedélyesen, csak a fenntartható fejlődés bűvöletében él, pontosabban haldoklik.

Szeged. 2007-12-07

dr. Bene Gábor

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: önszerveződésből, manipulációiknak, önszerveződéshez, bajbajutottaknak, újragondolásához, kezdeményezések, belekapaszkodik, alibidemokrácia, szétforgácsolni, megmondóemberek, hatalomvágyából, gyógyíthatatlan, legyengülésétől, kiszámíthatóság, szembeállítását, visszaszorulása, gengszterváltás, szolidaritásról, rendszerváltók, tájékoztatásul, bűnelkövetésük, visszaszerzése, megfélemlíteni, rendszerváltás, kizsákmányolás, tanácsrendszer, munkástanácsok, szenvedélyesen, biztosításával, infrastruktúra, magyarországon, kivizsgálására, felvilágosítás, tőkeérdekeknek, megmagyarázzák, magabiztosság, kérdés újragondolásához, megszokott közbeszéddel, politikai rendszerváltás, szomorú valóság, célul kitűzött, társadalmat kellene, helyzet egyre, nemzetközi tőke, hazai rendszerváltó, jelen rendszert, kérdés tehát, nomenklatúra egyes, rendszerváltók népes, magát szabadnak, magyarok óriási, helyzet magaslatán, BENE GÁBOR, Maga Orbán Viktor, Történelmi Alkotmányhoz, Magyar Gárda, Népnemzeti Civil Mozgalmat, Bene Gábor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  György napra  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Föld napja április 22  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Életművészet  Különös!  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Föld napja április 22  Gondolatok az életről és szere...  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  A hét szűk esztendő  Viharban csak az a fa marad ál...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Jó éjt  Búzaszentelés  Naplemente  Az embernek a társa: hiányzik.  Palóc Grand Canyon  Búzaszentelés  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Föld napja április 22  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A föld szépségéért  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  képre írva  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26 
Bejegyzés Címkék
kérdés újragondolásához, megszokott közbeszéddel, politikai rendszerváltás, szomorú valóság, célul kitűzött, társadalmat kellene, helyzet egyre, nemzetközi tőke, hazai rendszerváltó, jelen rendszert, kérdés tehát, nomenklatúra egyes, rendszerváltók népes, magát szabadnak, magyarok óriási, helyzet magaslatán, kedves olvasó, múlt vizsgálatától, valódi baloldaliság, valódi liberalizmus, idegen tőkeérdekeknek, szükséges feltételeket, munkához jutás, felemelkedés lehetőségének, közvagyont eltüntető, politikai színészgárda, pénzhatalom média, információ elemzés, társadalmi tudásszint, kreatív gondolkodás, elemző képesség, jólfizetett megmondóemberek, becsapottak érzelmi, gazdasági elnyomás, eladósítás kettőséből, kamatrabszolgaság lett, magát baloldalinak, kádári retorikát, gátlástalan félrevezető, megszokott életük, jövőt meghatározó, jogos felelőségre, társadalmi anarchia, félelemtől vezérelt, hatalom gőgje, bűnelkövetésük miatti, október 23-i, további hatalom, magyarság egyéni, általam felállított, ránk telepedő, önszerveződés pedig, magunk számára, önkormányzat népi, első önszerveződő, erős civil, társadalom többi, népnemzeti szervezettség, munkástanácsok órákon, hatalmat szinte, bolsevik tanácsrendszer, fentebb említett, emberi méltóság, összefogás biztosíthatja, magyarság jövőjét, jövő kérdéseit, jövő felé, vallási kérdéseket, szeretet-kultúrát illeti, feladat kapcsolódik, őstörténeti kutatásokból, szeretet-kultúra Jézusi, szolidaritásról szóló, kamatkapitalizmus világa, fenntartható fejlődés, önszerveződésből, manipulációiknak, önszerveződéshez, bajbajutottaknak, újragondolásához, kezdeményezések, belekapaszkodik, alibidemokrácia, szétforgácsolni, megmondóemberek, hatalomvágyából, gyógyíthatatlan, legyengülésétől, kiszámíthatóság, szembeállítását, visszaszorulása, gengszterváltás, szolidaritásról, rendszerváltók, tájékoztatásul, bűnelkövetésük, visszaszerzése, megfélemlíteni, rendszerváltás, kizsákmányolás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.